Over mij

Hoi! Mijn naam is Jolande Cornelisse, geboren Beekman. 

Ik ben sinds 2000 getrouwd met Hans en we kregen drie kinderen, die inmiddels alledrie de puberleeftijd bereikt hebben. Met z’n vijfjes wonen we in een heel gewoon, niet al te groot rijtjeshuis met drie slaapkamers, in een prachtig dorp in oost-Groningen.
Als je door onze straat rijdt en je ziet een huis met nét iets meer kleur, herrie en onregelmatigheid, grote kans dat wij daar wonen.  Staan de muren iets bol en heb je het idee dat daar net zo goed een ballenbad gevestigd zou kunnen zijn, ook dan is de kans nog steeds aanwezig dat dat óns stekkie is. 

Mijn lieve echtgenoot heeft al een heel aantal jaren de diagnose ADHD, net als onze oudste en onze middelste, die daarnaast ook vanaf de geboorte ernstig slechthorend is, hele goeie hoortoestellen heeft en héél goed kan gebaren. Onze jongste heeft autisme.

Je zult begrijpen dat mijn job als mama de nodige creativiteit en flexibiliteit vraagt. Wel, ik zal je direct verklappen dat ik verre van perfect ben en die flexibiliteit van nature bij mij ver te zoeken is. Maar ik kan getuigen van een oneindige genade en liefde die ik elke dag mag putten uit een Bron, de persoon Jezus Christus, Gods eniggeboren Zoon die aan een kruis stierf om mij eeuwig leven te geven, een leven dat al gestart is en waarin ik alle genade kan krijgen die ik nodig heb.

Schrijven doe ik al zolang ik een pen kan vasthouden en de letters van ons alfabet onderscheiden kan. In december van 2018 is mijn eerste jeugdboek verschenen bij uitgeverij Boekscout; ook schreef ik vorig jaar een korte evangelisatiebrochure voor uitgeverij Levend Water. In het verleden heb ik verschillende blogs bijgehouden over thema’s als opvoeding, geloof en gevoelsleven.
Naast schrijven houd ik enorm van lezen, muziek maken en zingen, koken, creatief bezig zijn en ik graaf me regelmatig diep en met plezier in allerlei pedagogische, psychologische en theologische onderwerpen.

Neem voor vragen, reacties of een gesprek gerust contact met me op via het contactformulier op deze website.